O soluție convenabilă, la prima vedere, pentru problemele cu încărcătorul laptopului este achiziționarea unui încărcător universal. Văzute ca soluții ieftine și eficiente, încărcătoarele universale sunt adesea preferate în locul celor originale.

Dar, un singur încărcător universal poate fi folosit pentru toate laptopurile? Răspunsul este un NU categoric. Ceea ce pare o alegere economică la prima vedere poate duce la probleme mult mai costisitoare pe termen lung. Încărcătoarele universale, deși pot părea utile în multe situații, au o serie de dezavantaje pe care este bine să le cunoști înainte de a lua decizia de a le achiziționa.

Potrivirea necorespunzătoare

Primul impediment pe care îl pot întâlni utilizatorii de încărcătoare universale este legat de potrivirea imperfectă. Încărcătoarele universale nu se potrivesc întotdeauna perfect cu porturile laptopurilor. Desigur, unele pot funcționa suficient de bine cu multe modele de laptopuri, dar nu cu toate.

Sunt mulți clienți care ajung în service spunând că au o problemă cu mufa jack de la laptop pentru ca nu se potrivește cu incărcătorul. Însă, problema e de la încărcător, nu de la laptop. Laptopul a fost proiectat pentru un alimentator original care se potrivește perfect. Dacă și tu ai vreo îndoială privind calitatea alimentatorului universal pe care îl folosești, încearcă să faci testul cu unul original sau măcar compatibil de bună calitate. Laptopurile noi pot avea conectori diferiți incărcătoarelor universale.

Compatibilitatea inter-marcă

Încărcătoarele de laptop nu sunt create pentru a fi inter-schimbabile între mărci. Un încărcător de laptop Dell, de exemplu, nu ar trebui folosit pentru un laptop HP. Această utilizare necorespunzătoare poate duce la deteriorarea bateriei laptopului. Un încărcător laptop este proiectat pentru a furniza cantitatea corectă de energie dispozitivului pentru care a fost creat. Utilizarea încărcătoarelor de la diferiți producători nu este niciodată o idee bună și poate duce la respingerea acestuia de către bateria laptopului.

Fluctuațiile de voltaj și amperaj

Încărcătoarele universale sunt proiectate pentru a acoperi o gamă largă de cerințe de voltaj și amperaj. Deși majoritatea au sisteme integrate pentru a identifica specificațiile laptopului, acest lucru poate uneori duce la daune. Circuitul de încărcare al laptopului poate fi suprasolicitat sau chiar deteriorat de variațiile de voltaj și amperaj ale unui încărcător universal.


În plus, există laptopuri care pur și simplu nu funcționează cu încărcătoarele universale datorită cerințelor lor specifice de tensiune. Încărcătoarele universale nu pot asigura mereu tensiunea stabilă și curată de care aceste laptopuri au nevoie. De exemplu, modelele de laptop Dell sunt cunoscute pentru faptul că nu funcționează în mod corespunzător cu încărcătoare universale.

Necesarul variabil de energie

Necesarul de energie al laptopurilor poate varia foarte mult în funcție de marcă, model și scopul pentru care sunt folosite. De exemplu, laptopurile de gaming necesită mai multă energie comparativ cu cele folosite doar pentru sarcini de birou. Încărcătoarele universale, având o capacitate generală, nu pot fi capabile să furnizeze puterea adecvată unor astfel de laptopuri, sau din contră, să ofere prea multă putere, ambele situații ducând la posibilitatea deteriorării bateriei. De asemenea, există riscul de a afecta și alte componente hardware ale laptopului. Această deteriorare nu este întotdeauna imediată. Uneori, poate apărea gradual, manifestându-se sub forma mesajului „conectat, nu se încarcă".

Încărcătoarele universale - o soluție temporară

Deși în unele cazuri, un încărcător universal poate funcționa ca o soluție temporară, este important de reținut că nu sunt recomandate pentru utilizare pe termen lung. Poate că sunt convenabile, mai ales dacă ești într-o situație în care încărcătorul original s-a stricat și ai nevoie rapid de o soluție de încărcare. Dar, pe termen lung, încărcătoarele universale tind să creeze mai multe probleme decât să le rezolve.

Compania noastră, înființată în 2014, se angajează să ofere soluții de înaltă calitate pentru nevoile tale de încărcare a laptopului. Ne străduim să oferim produse și servicii la standarde internaționale, concentrându-ne pe satisfacerea nevoilor clienților noștri, la un preț corect. Pe laptopstrong.ro, poți alege încărcătorul perfect pentru laptopul tău, fie că este Acer, Asus, Toshiba, Dell, Sony, Samsung, Lenovo sau oricare altă marcă. Nu ne mulțumim cu soluții universale, pentru că știm că o singură mărime nu se potrivește tuturor. Prin urmare, dacă îți prețuiești laptopul, fă alegerea inteligentă și înlocuiește încărcătorul cu unul original sau compatibil de bună calitate, care va asigura funcționarea optimă și durabilitatea dispozitivului tău pentru o perioadă îndelungată. Alege calitatea, alegeți Laptop Strong!